Laar: Eesti on hetkel minemas Läti teed

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip ja IRLi juht Mart Laar
Peaminister Andrus Ansip ja IRLi juht Mart Laar Foto: Liis Treimann

Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Mart Laar tõdes, et kui valitsuskoalitsioon ei suuda eelarve tulusid ja kulusid tasakaalu viia, toob see kaasa aasta lõpuks massiivse tööpuuduse ning majandusliku katastroofi.

«Vaadates viimaseid praegusest valitsuskoalitsioonist koosneva valitsuse otsuseid või õigemini otsustamatust, tundub, et Eesti on minemas Läti teed,» kirjutas Laar oma blogis, lisades, et see tähendab vähemalt kuue protsendini ulatuvat eelarve puudujääki ning aasta lõpuks lõpeb raha otsa.

«Poliitmängude ja klassivõitlusega tegelemine olukorras, kus maja põleb, on pehmelt öeldes kohatu. Nii Eesti Panga kui rahvusvaheliste finantsorganisatsioonide hinnangu kohaselt on 3,4-miljardiline valitsuse poolt parlamenti saadetav kärbe vähemalt kaks korda väiksem sellest, mida minimaalselt vaja,» kirjutas Laar.

Kui Eesti ei suuda eelarve tulusid ja kulusid tasakaalu viia, toob see Laari hinnangul kaasa aasta lõpuks massiivse tööpuuduse ning majandusliku katastroofi.

«Isamaa ja Res Publica Liidu eestseisus koguneb täna erakorralisele koosolekule, et arutada ettepanekuid, kuidas viia eelarve kärbe vähemalt 6 miljardile ning hoida ära Eesti sattumine Läti teele,» lisas Laar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles