Statoil otsib Euroopas ja Eestis laienemisvõimalusi

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statoili Kesk-Euroopa asepresident Jorn Madsen oli eile Tallinnas, et tutvustada Statoili uusi kütuseid.
Statoili Kesk-Euroopa asepresident Jorn Madsen oli eile Tallinnas, et tutvustada Statoili uusi kütuseid. Foto: Mihkel Maripuu

Statoil Fuel & Retaili kontserni Kesk-Euroopa asepresident Jorn Madsen peab võimalikuks, et tulevikus võivad Stat­oilil olla ka sellised poed, kus mootorikütuseid ei müüdagi, ning ei välista mõne kohaliku kütusefirma ülevõtmist.

Aasta tagasi läks Statoil Fuel & Retail üle uuele omanikule, Kanada jaemüügifirmale Alimentation Couche-Tard (ATC).

Kas olete Statoil Eesti tööga rahul?

Oleme absoluutselt rahul sellega, mida siin näeme. Meil on siin väga head töötajad, väga head juhid. Tanklates töötavad vilunud inimesed. Rahul oleme ka siinsete arvudega.

Ühesõnaga, muutusi juhtkonnas pole ette näha?

Ei. (Naerab.)

Kas olete rahul ka oma turuosaga Eestis? Suuremate kütusemüüjate turuosad on püsinud juba pikemat aega stabiilsed. On teil plaanis teha midagi agressiivsemat turuosa suurendamiseks?

Oleme turuosaga rahul, aga nagu iga jaemüüja, sooviksime seda kasvatada. Püüame iga päev müüa rohkem, olla atraktiivsed üha suuremale hulgale klientidele.

Viimastel aastatel oleme teinud palju klientidele atraktiivsemaks muutumise nimel. Oleme panustanud kütuste kõrge kvaliteedi kindlustamisse, nüüd tulime välja uute kütustega ja loodame, et kliendid võtavad need hästi vastu.

Usutavasti oleme eelmisel aastal oma turuosa veidi suurendanud, aga üldises plaanis on turuosad olnud, jah, stabiilsed juba aastaid.

Kas teil on plaanis siinset strateegiat muuta?

Usun, et jääme praeguse strateegia juurde. Usume kütuste ja mugavuskaupade müügi kombinatsiooni toimivusse. Meil on selles tugev pädevus.

Meil on uus omanik, ACT, kes on samuti tugevasti seotud jaekaubandusega ning kes toetab väga meie strateegiat olla kohal Skandinaavias ja Kesk-Euroopas.

Kas on võimalik, et avate müügikoha, kus mootorikütuseid ei müüagi?

Selle kohta pole me veel ühtegi otsust vastu võtnud, aga otsime võimalusi kasvuks. Kuidas kasvada, pole veel otsustanud. Praegu usume kütusemüügi ja kaupluse kombinatsiooni toimivusse, aga ei välista, et otsime äri kasvatamiseks ka teisi võimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles