Riik annab Kredexile 16 miljonit eurot laenu

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kredex
Kredex Foto: Kredex

Homsel istungil plaanib valitsus heaks kiita rahandusminister Jürgen Ligi esitatud eelnõu, millega antakse sihtasutusele KredEx laenu kuni 16 000 000 eurot tähtajaga kuni 12 aastat, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Laenu antakse eesmärgiga jätkata «Riikliku struktuurivahendite kasutamise strateegia 2007–2013» ja sellest tuleneva «Elukeskkonna arendamise rakenduskava» prioriteetse suuna «Energiamajanduse arendamine» meetme «Korterelamute renoveerimislaen» elluviimist.

KredEx taotles rahandusministeeriumilt laenu, et jätkata läbi pankade korterelamutele soodusintressiga renoveerimislaenu väljastamist 2013. aastal olukorras, kus korterelamute renoveerimise toetamiseks ei ole piisavalt struktuurivahendeid. Alates aastast 2014 on võimalik eraldada ressurssi korterelamute rekonstrueerimise finantseerimiseks perioodi 2014–2020 struktuurivahendite arvelt.

Rahandusministeerium toetab KredExile laenu andmist riigieelarvelistest vahenditest.

Laenu lõppkasutajate ehk korteriühistute riski võtavad pangad. Seega nii rahandusministeeriumi kui Kredexi jaoks on laenu tagasisaamise risk seotud valitud pankade finantstugevusega

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles