Haridusministeerium paneb asekantsler Küttise koolivõrgu juhiks

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusministeeriumi üld- ja kutsehariduse asekantsler Kalle Küttis.
Haridus- ja teadusministeeriumi üld- ja kutsehariduse asekantsler Kalle Küttis. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Haridus- ja Teadusministeerium teatas, et loob riigi koolivõrgu kestlikkuse ja tugevuse kindlustamiseks koolivõrgu juhi ametikoha, millele asub praegune üld- ja kutsehariduse asekantsler Kalle Küttis.

Koolivõrgu juhina on Kalle Küttise ülesanne riigi koolivõrgu arengu suunamine ja planeerimine, samuti tuleb tal koordineerida ministeeriumi hallatavate põhikoolide ja gümnaasiumide ning kutseõppeasutuste tegevust.

Ühtlasi asub Küttis koordineerima koolivõrgu arendamisega seotud nõukogu, mis on kavas moodustada riigi, kohalike omavalitsuste katuseorganisatsioonide, haridus- ja majandusüldsuse esindajatest.

Riigile kuuluva klassikalise gümnaasiumi loomise vastu on tundnud huvi paljud omavalitsused, eelmisel aastal alustas tööd üks ning järgmisel õppeaastal veel kaks riigigümnaasiumi. Viimase enam kui kümme aasta jooksul on õpilaste arv vähenenud 80 000 võrra, samal ajal on suletud 202 kooli, kuid enamus neist on põhikoolid ja vaid 12 gümnaasiumid.

Omavalitsustevahelises konkurentsis, kus gümnaasiumiosi hoiti elus põhikoolide arvelt, on kannatanud nii maakondlik kvaliteetne gümnaasiumiharidus kui ka põhikoolide jätkusuutlikkus. Seetõttu on hädavajalik riigi ja omavalitsuste koolivõrgu ühtne ja koordineeritud arendamine kvaliteetse hariduse pakkumiseks.

Kalle Küttis on lõpetanud Tartu Ülikooli füüsilise geograafia erialal, ta on õppinud samas psühholoogiat ning kaitsnud Tartu Ülikoolis magistrikraadi koolikorralduse alal. Küttis on töötanud Mustla Keskkoolis õpetaja ja direktorina, Viljandi maavalitsuse haridusosakonna juhatajana ning Viljandi maavanemana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles