Ilves: Eesti Panga nõukogu sai endale usaldusväärse esimehe

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves.
Toomas Hendrik Ilves. Foto: Jelena Rudi

President Toomas Hendrik Ilves tegi täna pärast Mart Laari kinnitamist Eesti Panga nõukogu uueks esimeheks avalduse, milles avaldas lootust, et Laar tegutseb Eesti Panga nõukogus sõltumatu ja erapooletu juhina.

«Tänan Riigikogu põhjaliku arutelu ja diskussiooni eest, mis eelnes täna parlamendis Mart Laari nimetamisele Eesti Panga nõukogu esimeheks. Ma ei kahtle, et Eesti Panga nõukogu saab endale esimehe, kes kasutab kogu oma senist kogemust kahekordse peaministri ja majandusreformide läbiviijana Eesti ja laiemalt Euroopa Liidu rahapoliitika hüvanguks ning kes on rahvusvaheliselt Eesti üheks usaldusväärseks esindajaks,» ütles Ilves.

Presidendi sõnul on ta kindel, et Laar tegutseb Eesti Panga nõukogus sõltumatu ja erapooletu juhina ning on heaks partneriks keskpanga sõnakale ja mõjukale presidendile Ardo Hanssonile.

«Tänan Jaan Männikut, kelle volitused Eesti Panga nõukogu esimehena lõpevad juunis, tehtud töö eest. Eesti Pank on euroala riikide keskpanku ja Euroopa Keskpanka ühendava Eurosüsteemi liikmena hästi juhitud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles