Swedbanki esimese kvartali kasum kahanes viiendiku võrra

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki maja.
Swedbanki maja. Foto: Toomas Huik

Swedbanki Eesti üksuse 2013. aasta esimese kvartali kasum oli 42,3 miljonit eurot, võrreldes 53,1 miljoni euroga 2012. aasta esimeses kvartalis.

Languse tingis peamiselt väiksem puhas intressitulu, aga ka laenukahjude eraldiste vähenemine aastatagusega võrreldes, teatas ettevõte.'

«Äriklientide laenuportfell esimeses kvartalis mõnevõrra kasvas. Samuti paranes tulenevalt riskisuse ja halbade laenude osakaalu vähenemisest jätkuvalt meie krediidikvaliteet. Paraku mõjutasid meid siiski kogu esimese kvartali jooksul ka rekordmadalad intressimäärad. Et panganduse jaoks muutlikus keskkonnas klientide ootustele vastata, peame jätkuvalt efektiivistama nii oma organisatsiooni struktuuri kui tööprotsesse,» märkis Swedbanki peadirektor Eestis, Priit Perens.

Vaatamata Euroopa majanduse üldisele nõrkusele jätkus Eestis 2012. aasta neljandas kvartalis märgatav kasv ja SKT suurenes eelmise aastaga võrreldes 3,7 protsenti. 2012. aastal oli Eesti majanduskasv üks Euroopa Liidu kiiremaid.

«2013. aasta esimesel poolel on aga oodata kasvu mõningast aeglustumist, kui majandusele hakkavad mõju avaldama tihe konkurents ja eksporditurgude väike nõudlus. Laenunõudlus on Eestis endiselt suhteliselt nõrk, sest ettevõtted ja eriti eraisikud suhtuvad uute laenude võtmisse ettevaatlikult,» märkis pank oma teates. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles