Padar keeras põllumeeste rahakraani nädalateks kinni

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapsipõld.
Rapsipõld. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Põllumehed pidid kõige kibedamate kevadtööde ajal nädalateks 200 miljonist kroonist suu puhtaks pühkima, sest rahandusminister Ivari Padari poolt riigikassa väljamaksetele pandud piirang ei lubanud korraga suuremat summat toetusraha välja maksta.


Alles homme, pärast kaks nädalat kestnud rahastamispausi, alustab PRIA taas vahepeal külmunud 195,1 miljoni krooni väljamaksmist rohkem kui 5000 põllumajandusettevõttele, kirjutab

Äripäev

.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder rääkis, et rahandusminister Ivari Padari 1. maist kehtestatud riigikassa väljamaksete piirangu tõttu jäi kõige kibedamal külviajal 195 miljonit krooni otsetoetuste raha lihtsalt toppama.

«Väljamaksetele kehtestatud limiit lubas maikuus välja maksta umbes 27 miljonit krooni. Ja rohkem me enam maksta ei saanud, riigikassa rohkem üle ei kandnud. Selles ulatuses saime toetusi välja maksta. Nüüdseks on kujunenud äärmiselt totter olukord, sest me ei saa väljamakstut tagasi nõuda, samuti ei saa me ülejäänutele mingis muus määras toetusi ka edasi maksta,» oli Seeder endise põllumehe Padari otsuse peale nördinud.

Rahandusminister Ivari Padar selgitas aga, et põllumajandusminister Seeder tekitab asjatut segadust ja paanikat. «Muretsemiseks ei ole põhjust. Kõikide maksete limiite on tõstetud ja toetuste väljamaksmine jätkub varasemas tempos. Mingit fataalset ega kuritegelikku pausi siin ei ole,» sõnas rahandusminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles