EMT ja Elioni esimese kvartali tulud vähenesid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emt ja Elioni logod.
Emt ja Elioni logod. Foto: Raigo Pajula

Telekomikontserni Teliasonera aruande kohaselt kahanesid selle Eesti tütarfirmade Elion Ettevõtete kvartali tulud võrreldes mulluse sama perioodiga eurodes arvestatuna 3,1 protsenti ja Rootsi kroonides arvestatuna seitse protsenti EMT tulud eurodes arvestatuna 13,2 ja Rootsi kroonides arvestatuna 16,7 protsenti.

EMT ja Elioni esimese kvartali käive oli kokku vastavalt 299 miljonit ja 400 miljonit Rootsi krooni.

Ettevõtetest Elioni kulumieelne tegevuskasum EBITDA kasvas aastaga 3,2 protsenti 112 miljoni Rootsi kroonini ning EBITDA marginaal tõusis mulluselt 25,1 protsendilt 28 protsendile. EMT esimese kvartali EBITDA langes 10,9 protsenti 90 miljoni euroni ja marginaal tõusis 28,1 protsendilt 30,1 protsendile.

Elisa Eesti teatel langes ettevõtte 2013. aasta esimese kvartali käive võrreldes 2012. aasta sama ajaga 14,1 protsendi võrra. Elisa 2013. aasta esimese kvartali käive ulatus 21,3 ning 2012. aasta esimese kvartali käive 24,8 miljoni euroni.

Elisa juhatuse esimees Sami Seppäneni sõnul tulenes käibelangus operaatorite vaheliste sidumistasude ehk mobiilkõne lõpetamise tasude langemisest. Tasud alanesid Eestis tulenevalt Euroopa Liidu direktiivist alates käesoleva aasta 1. jaanuarist.

Elisa kliendibaas kasvas 2013. aasta esimeses kvartalis võrreldes eelmise aasta sama ajaga 57 000 kliendi võrra, ulatudes 2013. aasta esimese kvartali lõpus 635 023 kliendini.

Seppänen märkis, et jooksva aasta põhifookuse on Elisa suunanud 4G võrkude arendamisele ja tihendamisele ning uudsete teenuslahenduste väljatöötamisele. «Veebruarikuus avas Elisa Eesti suurima 4G leviala, kattes 500 tugijaamaga üle 75 protsendi Eesti elanikkonnast ning juba aprillikuus lisab Elisa Eestisse veel 57 uut 4G LTE tugijaama,» ütles ta.

Elioni teatel kasvas Elioni nutiTV klientide arv aastaga enam kui 10 protsenti ulatudes märtsi lõpuks ligi 160 000 televisiooniteenuse tellijani. Internetiteenuse klientide arv jõudis 216 000-ni, mis on kuus protsenti rohkem kui aasta tagasi.

Esimeses kvartalis tegi Elion investeeringuid nii võrgu kui toodete arendusse kokku 6,5 miljoni euro eest. Sel aastal jätkab ettevõte ülikiiret internetti võimaldava valguskaablivõrgu rajamist, võrgu kvaliteedi parandamist ning uute teenuste arendamist.

2013. aasta esimese kvartali lõpuks oli Elion valmis lansseerima kodujuhtimise teenuse, millega astuti uude, digitaalse kodu ärivaldkonda. Kodujuhtimise teenust ja seadmeid valmistatakse ettevõtte teatel eestlaste vedamisel täna ette kogu Skandinaavia turu jaoks Teliasonera grupis. Elioni hinnangul kasvatab kodujuhtimise teenus nii lairiba klientide arvu.

Ka EMT rõhutas oma teates 4G võrgu väljaehitamisest tulenevaid võimalusi ning märkis, et ettevõtte mobiilse interneti arvutis kasutajate arv kasvas 75 protsenti ning nutitelefonis mobiilse interneti kasutajate arv kasvas 18 protsenti. Ka teises kvartalis jätkab EMT 4G võrgu kiiret väljaehitamist ning näeb jätkuva kasvuvaldkonnana mobiilset internetti nii arvutis kui nutitelefonis ja tahvelarvutis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles