Ekspankur Raasuke teenis mullu ministeeriumist 660 eurot kuus

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Raasuke pressikonverentsil
Erki Raasuke pressikonverentsil Foto: Peeter Langovits

Endine hansapankur ja Swedbank grupi finantsjuht Erkki Raasuke teenis möödunud aastal majandusministri nõunikuna 663 eurot kuus, millega jääb alla kõikidele teistele nõunikele.

Raasukese ministeeriumist saadud üheksa kuu teenistus oli mullu 5970,90 eurot, mis teeb kuupalgaks 663 eurot. Samal ajal teenis ministri teine nõunik Jüri Raatma 32 436,84 eurot aastas ehk 2703 eurot kuus. ning Madis Kübar 22 106,56 eurot aastas ehk 1842 eurot kuus. Ministri nõunik Maria Kasepalu, kes oli tööl septembri lõpuni teenis 12 136,91 eurot ehk 1348 eurot kuus.

«Vastus on see, et ma ei peaks avalikkuse ees oma kompensatsiooni arutama,» sõnas Raasuke vastuseks palga suurust puudutavale küsimusele.

Raasuke alustas tööd Juhan Partsi nõunikuna mullu 9. aprillil ülesandega nõustada ministrit riigile kuuluvate äriühingute asjus.

Selle aja sees on Raasuke töötanud maanteeameti juhina ning praegu on ta ka Estonian Airi nõukogu eesotsas. Viimase ametikoha eest maksti talle mullu 1760 eurot. Töö eest maanteeametis teenis Raasuke 2929,09 eurot. Kokku töötas ta viimases veidi üle kolme kuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles