Forbesi reiting: Venemaa esimiljardär on aastaga kaotanud pool miljardit

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ališer Usmanov
Ališer Usmanov Foto: SCANPIX

Forbes avaldas täna värske, järjekorras juba kümnenda Venemaa kõige rikkamate ärimeeste edetabeli, mida juhib teist aastat järjest Ališer Usmanov.

Venemaa miljardäride edetabelisse pääsemiseks pidi seekord ärimeestel varandust olema vähemalt 500 miljoni dollari eest. 2004. aastal oli piiriks 200 miljonit dollarit

Ka tänavu juhtis edetabelit Metalloinvesti omanik Ališer Usmanov 17,6 miljardi dollariga. Ärimehe varandus on eelmise aastaga võrreldes kahanenud poole miljardi võrra.

Edetabeli teisele kohale on mulluselt kuuendalt kohalt tõusnud Alfa grupi suurim aktsionär Mihhail Fridman 16,5 miljardi dollariga. Tema rikkus on aastaga kasvanud 3,1 miljardi võrra.

Edetabeli kolmandale kohale tõusis mullune esikümne viimane, Novateki juht Leonid Mihhelson 15,4 miljardi dollariga. Tema varandus on aastaga kasvanud 3,5 miljardi dollari võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles