Oracle parandas 42 Java turvaauku

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oracle logo.
Oracle logo. Foto: SCANPIX

Oracle teatas eile, et lasi välja järjekordse tarkvarauuenduse, mis peaks paikama Java veebilehitsejatele mõeldud versiooni 42 suurimat turvaauku, kirjutab Reuters.

Oracle on sattunud viimastel aastatel laialdaselt avastatud Java turvaaukude tõttu tugeva kriitika alla ning mitmed turvaeksperdid on soovitanud kasutajatel see tarkvara oma veebibrauserites välja lülitada või koguni arvutist eemaldada.

Java on nii laialt kasutatud tarkvara, et see on saanud häkkerite põhiliseks sihtmärgiks. Eelmisel aastal möödus  Java Kaspersky Labi andmetel Adobe Systemsi Adobe Readerist enimrünnatud tarkvara edetabelis, eelmisel aastal oli Java oma vastutav üle 50 protsendi nende küberrünnakute eest, mille puhul kasutati ära mingi tarkvara turvavigu.

Java on programmeerimiskeel, mis lubab programmeerijatel luua tarkvara vaid ühte kooditüüpi kasutades, töötades olenemata operatsioonisüsteemist (Windows, OS X või Linux) pea kõikidel arvutitel.

Ühte Java versiooni kasutatakse veebibrauserites interneti sisuni pääsemiseks, teised eraldiseisvad versioonid installeeritakse otse personaalarvutitesse, serverarvutitesse või teistesse seadmetesse, nende hulgas näiteks telefonidesse, veebikaameratesse ja Blu-Ray mängijatesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles