Tööandjad kritiseerivad sotside kompromissettepanekut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingujuht Harri Taliga (vasakul) ja tööandjate liidu juht Tarmo Kriis..
Ametiühingujuht Harri Taliga (vasakul) ja tööandjate liidu juht Tarmo Kriis.. Foto: Postimees.

Valitsuskriisile tuleb leida kiire lahendus, kuid sotsiaaldemokraatide nõudmised töölepingu seaduse kohta sellele kaasa ei aita, teatas tööandjate keskliit oma pressiteates.

Koondamishüvitiste suurendamine, nagu nõuavad sotsiaaldemokraadid, kahjustab tööandjate hinnangul seaduse peamist eesmärki - julgustada ettevõtjaid uute töökohtade loomisel.


«Koondamiskohustuste otsene suurendamine kasvatab liidu hinnangul ka varimajanduse osakaalu, mis avaldub koheselt maksulaekumiste veelgi ulatuslikumas vähenemises,» teatas keskliit.

«Töötukassale valmistab probleeme mitte tööandjate, vaid töövõtjate sihtfondi väljamaksete suurenemine, mis takistab valitsusel eurole üleminekuks vajaliku kärpekava elluviimist,» ütles tööandjate keskliidu juhataja Tarmo Kriis. «Selleks, et töövõtjate sihtfond oleks rahastatud jätkusuutlikult, tuleks veelgi enam tõsta töötuskindlustusmaksu või jätta töötuskindlustushüvitiste väljamaksmisel kehtima tänased reeglid. Kui koalitsiooni kaks osapoolt on seisukohal, et väljamaksete reegleid ei tohi muuta, siis muid lahendusi ei saa siin olla.»

«Tööandjate sihtfondis, mida finantseeritakse tööandjate kindlustusmaksetest on väljaminekud kontrolli all ning reaalset vajadust töölepingu seaduse muutmiseks selle koha pealt ei ole,» täiendas Kriis. «Seega ei ole õigustatud, et töövõtjate sihtfondi probleemides süüdistatakse tööandjaid. Tööandjad on korduvalt rõhutanud, et on nõus kandma kõik kokkulepitud tööandjate sihtfondi väljamaksed.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles