Mikropõllumajandusettevõtjad saavad investeeringuteks 19,87 miljonit eurot

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRIA silt
PRIA silt Foto: Urmas Luik

PRIA määras maaelu arengukava raames mikropõllumajandusettevõtte investeeringutoetusi 396 taotluse kohta kokku 19,87 miljonit eurot. 

Seekordsesse taotlusvooru laekus 672 taotlust, millest kaheksa annulleerisid esitajad ja ühe jättis PRIA menetlusse võtmata kui ebakorrektse. Toetuse-soove oli kokku ligi 30 mln euro ulatuses.

Taotlusvooru eelarves oli toetusteks 19,87 miljonit eurot ning toetuse saajad tuli selgitada taotlustele antud hindepunktide abil moodustatud pingerea alusel. Maaelu investeeringubüroo juhtivspetsialisti Bella Štenovi kinnitusel oli meetme määruses sätestatud hindamiskriteeriumide alusel võimalik ühele taotlusele saada kuni 74 punkti, kõrgeimaks hindeks selles taotlusvoorus oli 71.

Eelarvest jätkus raha 396 pingereas eespool olevale projektile ning toetuseta jäid need, kes kogusid vähem kui 48,37 punkti. Toetuse saanud projektidest 61 on mitme ettevõtja esitatud ühisprojektid.

34 taotlusele tehti mittemääramise otsus sellepärast, et taotleja ei vastanud määruse nõuetele või kavandatud investeering pole abikõlblik, ütles Štenov.

Maakonniti on kõige rohkem toetusesaajaid Tartumaal (52 taotlust, 2,69 milj eurot). Kõige rohkem sooviti selles taotlusvoorus toetust masina või seadme (v.a traktori) ostmiseks ja paigaldamiseks (2106 taotlust) ja traktori ostmiseks (349 taotlust). 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles