Välisinvestoreid võiks meelitada esindusisik

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Välisinvestoritele suunatud motivatsioonipakett võiks ühe elemendina sisaldada kõrgetasemelise esindusisiku olemasolu, seisab Arengufondi koostatud «Valges paberis».


Esindusisiku tööks oleks koordineerida Eesti riigi kui atraktiivse investeerimiskoha maine kujundamist, teha otsest müügitööd ning pidada läbirääkimisi potentsiaalsete välisinvestoritega.

Selle töö tegemiseks peaks esindusisiku käsutada olema kõik vajalikud riiklikud ressursid, sh välismajandusdiplomaadid. Tema tegevust toetaks büroo, mille saab moodustada EASi täna juba töötava rahvusvahelise divisjoni baasil.

Selline töö vajab tugevat ja aktsepteeritavat riiklikku ametistaatust nii riigi sees kui välismaal. Mõnes riigis täidab seda rolli asepeaminister, mõnes väliskaubandusminister või -volinik. Suurbritannias teeb seda tööd üks hertsogitest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles