Viljandis avatakse alustavatele ettevõtjatele metallitöökeskus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metallitööstus.
Metallitööstus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuu lõpus avatakse Viljandi Metalli tootmishoones Viljandimaa Loomeinkubaatorite metallitöökeskus, mille eesmärk on anda alustavatele ettevõtjatele soodsatel tingimustel võimalus oma ideede realiseerimiseks praktikas ja tootmiseks vajalike kogemuste omandamiseks.

Avatav keskkond loob võimalused tootearendajatele, disaineritele ja metallehistöö huvilistele ning tulevastele ettevõtjatele oma mõtete praktiliseks juurutamiseks ja katsetootmiseks. Viljandimaa Loomeinkubaatorid ootavad koostööpartneriteks oodatakse ka haridusasutusi ja tegutsevaid ettevõtteid.

Metallikeskuse seadmete ja töötingimuste puhul on arvestatud võimalustega teha nii metalltäppistööd kui valmistada mitmesugustest metallidest vaba disainiga esemeid. Sisustatud on õppeklass, peenmetallitöökoda, lukksepakoda, keemialabor, kuumtöö-valuruum, samuti põhitegevust toetavad mudeltöö-, lihvimis- ja viimistluskeskkonnad.

Kokku on sisustatud ligikaudu 25 töökohta erinevate kutseoskuste omandamiseks ja maksimaalselt paljude tehnoloogiate kasutamiseks. Võimalik on töödelda ennekõike raua-, vase- ja alumiiniumisulameid, väärismetalle ja ka muid kaasaegseid materjale. Programmjuhtimisega 5-teljeline metallitöötlemiskeskus annab hea võimaluse oma ideede katsetamiseks reaalses tootmises, mida toetab TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia prototüübikeskuse 3D seadmepark.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles