Üha enam spekulante panustab kulla hinna langusele

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuld
Kuld Foto: SCANPIX

Kulla hind langes täna üsna korralikult juba teist järjestikust päeva, üha enam riskifonde ja spekulatiivseid investoreid panustavad väärismetalli langusele.

Täna hommikul langes kulla hind üle kolme protsendi, mis on järg reedesele 5,3-protsendilisele hinnalangusele, sest üha enam investoreid loobub oma investeeringutest kollasesse väärismetalli ning üha enam spekulatiivseid investoreid panustab selle hinnalangusesse.

Kulla hetkehind langes täna 1427,14 dollarini unts, mis on kulla madalaim hind alates 2011. aasta 1. aprillist.

«Tegemist on paanikamüügiga, mille on ilmselt vallandanud Fedi (USA Föderaalreservi) vaade rahapoliitika lõdvendamisele» ütles Reutersile Šveitsi suurpanga UBS privaatpanganduse üksuse analüütik Dominic Schneider. Tema sõnul on Fed on edastanud signaale, et vähendab võlakirjade ostmist ning see on vähendanud usaldust kulla suhtes. «Ja inimeste arusaam keskkonnast, kus inflatsiooni ei ole, on võimas jõud metallide müümiseks,» lisas Schneider.

Reedese hinnalanguse ajendiks oli Goldman Sachsi prognoos, mis ennustab kulla hinnatsükli kiiret muutumist. Investeerimispank alandas väärismetalli 12 kuu hinnasihti 1390 dollarini unts võrreluduna varasema 1530 dollariga, kirjutab Bloomberg. Prantsusmaa suurpanga Societe Generale analüütikud ütlesid kaks nädalat tagasi, et kulla hind on mullis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles