Hiina majanduskasv üllatavalt kesine

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töölised täna Pekingi lähedal kiirtee ehitusel Hiina majanduse kasv aeglustus esimeses kvartalis ootamatult.
Töölised täna Pekingi lähedal kiirtee ehitusel Hiina majanduse kasv aeglustus esimeses kvartalis ootamatult. Foto: SCANPIX

Hiina majandus kasvas selle aasta esimese kolme kuuga mullu sama ajaga võrreldes 7,7 protsenti, mis on analüütikute loodetust nõrgem tulemus.

Eelmise aasta viimases kvartalis kerkis sisemajanduse kogutoodangu kasv 7,9 protsendini, andes sellega lootust, et ligi kaks aastat kestnud kasvu aeglustumine on nüüd läbi ning analüütikud ootasid sellele aastale tugevamat algust, kirjutab Financial Times.

Kuid esimese kvartali kesised tööstustoodangu näitajad ja sisetarbimine tõmbasid sellele kriipsu peale.

Hiina tööstustoodang kasvas esimeses kvartalis 9,5 protsenti ehk pool protsendipunkti vähem kui mullu. Sisetarbimise kasv oli aastatagusega võrreldes 12,4 protsenti ehk 1,9 protsendipunkti vähem.

Hiina uus peaminister Li Keqiang tõdes, et majanduse väljavaade on sünge. «Üldiselt ei olnud aasta algus sugugi paha, kuid nii sise- kui välismajanduses on palju riske, mis muuda üldsie olukorra komplitseerituks,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles