Ansip: Viru Keemia Grupp sai Ukrainas põlevkiviuuringute loa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Keemia Grupp.
Viru Keemia Grupp. Foto: Kristjan Teedema

Virumaal tegutsev põlevkiviettevõte Viru Keemia Grupp (VKG) sai Ukrainas loa põlevkiviuuringuteks, ütles reedel Ukrainast visiidilt naasnud peaminister Andrus Ansip BNS-ile.

«Kui tehakse suuri investeeringuid, siis on investeerimiskeskkonna stabiilsus ülimalt oluline,» ütles Ansip. «Investeerimiskeskkonna etteaimatavus on hästi oluline. See ei tähenda üksnes jooksvat aastat ega järgmist aastat, vaid peab olema võimalik kujutada ette, mis juhtub kümne või kahekümne aasta pärast.»

VKG juhatuse liige ja tehnikadirektor Meelis Eldermann ei soovinud seda teemat reedel BNSile kommenteerida.

Ukrainas visiidil viibinud Ansipit saatsid Ukrainas kinnisvaraärimees Hillar Teder, tööstuskontserni BLRT Grupi juht Fjodor Berman, kasiinokontserni Olympic Entertainment Group nõukogu esimees Armin Karu ja Viru Keemia Grupi juhatuse esimees Priit Rohumaa.

Ansip märkis, et teda saatnud ärimeestel on põhjust rahul olla. «Nad on rahul,» ütles Ansip.

Karu ütles BNSile, et reedel Kiievis toimunud ametlikul kohtumisel Ukraina justiitsministeeriumi õigusosakonna direktori German Galuštšenkoga sõlmiti kokkulepe, mille kohaselt moodustatakse lähiajal eraldi komisjon Olympic Entertainment Groupi nõude osas lahenduse leidmiseks.

Olympic Entertainment Group oli sunnitud Ukrainas 2009. aastal tegevuse lõpetama, kuna Ukraina parlament kiitis heaks seaduse, mis keelustas kasiinode tegevuse. Lähtudes Ukraina ja Eesti vahel sõlmitud investeeringute kaitse kokkuleppest, esitas kontsern veel samal aastal Ukrainale 38,5 miljoni euro suuruse kahjunõude.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles