Tivoli Arenduse kinnistud müüakse enampakkumisel

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arco Vara.
Arco Vara. Foto: Liis Treimann / Postimees

Tivoli Arendus OÜ võlausaldaja Kylemore International Invest Corp käivitas eile täitemenetluse Tivoli Arendusele kuuluvate kinnistute müümiseks ning oma nõude rahuldamiseks. Täitemenetlusega ühineb ka Arco Vara kontsern oma laenunõudega summas umbes 2,9 mln eurot.

«Partnerid on Tivoli projektis jõudnud üksmeelele, et projekti koos ellu viia ei õnnestu ning kinnistu tuleb realiseerida mõlemale poolele kasulikul viisil, kasutades selleks ära investorite kasvavat huvi kehtiva detailplaneeringu ja ehitusloaga ning parima asukohaga arenduskinnistute vastu,» ütles Arco Vara juht Tarmo Sild.

Arvestades Tivoli projekti pikka ja õiguslikult keerukat ajalugu, toimub müük avalikul enampakkumisel ja selle viib läbi kohtutäitur. See annab maksimaalse õiguskindluse nii ostuhuvilistele kui ka Tivoli Arendusele, Tivoli Arenduse osanikele ja võlausaldajatele.

Silla sõnul paraneks müügi õnnestumisel ka kontserni varaline olukord. «Arvestades Arco Vara laenu tagatiste nõrka positsiooni, partneri eelisjärjekorra hüpoteeki, pidi Arco Vara hindama nulli Tivoli Arendusele antud laenu (nominaalsummas 2,9 mln eurot). Lisaks pidime moodustama 1 miljoni euro suuruse eraldise partnerile antud Arco Vara käenduse katteks,» ütles SIld.

Tivoli Arendus on projektiettevõte, mis on loodud Tallinnas endise aadressiga Narva mnt 67 asuva 48 588 m2 suuruse maa-ala arendamiseks. Ettevõtte ainus oluline vara on eelpool nimetatud maa-alal asuvad kinnistud. Tivoli Arenduse osalus jaguneb võrdselt Arco Investeeringute AS-i ja International Invest Project OÜ vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles