Austria ei ole nõus pangasaladuse seadust muutma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria fännid.
Austria fännid. Foto: ROBERT ZOLLES/REUTERS

Austria ei kavatse oma pangasaladuse seadust muuta, kinnitas Austria rahandusminister Maria Fekter euroala rahandusministritele.

Fekter ütles, et Austria säilitab põhiseadusega tagatud kontoomanike privaatsuse kaitse ning soovitas euroalal rohkem pöörata tähelepanu Suurbritanniast sõltuvatele maksuparadiisidele Kariibi mere piirkonnas ja mujal.

Austria ja Luksemburg on Euroopa Liidus oma pangasaladuste kaitsmise pärast juba tükk aega surve all. Sel nädalal teatas Luksemburg, et on valmis alates 2015. aastast alustama pangainfo vahetamist.

Fekter tõdes, pangainfo automaatse vahetamise kohustus tähendab seda, et valitsused pistavad oma nina pangahoiustajate asjadesse. Ta lisas, et riigi poliitiliste jõudude vahekorda arvestades ei ole võimalik riigi põhiseadust muuta.

Austria asemel soovitas Fekter ELil tegelda tegelike maksuparadiisidega ja lubas selle teema üles võtta Briti rahandusministri George Osborne'iga. Ta mainis Kanalisaari, Gibraltarit, Kaimanisaari ja Neitsisaari, mis on tõelised rahapesu ja maksupao kohad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles