Lahkumisintervjuu on kui uus värbamisintervjuu

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööintervjuu.
Tööintervjuu. Foto: Panther Media/Scanpix

«Kui inimesed lahkuvad heade emotsioonidega, siis on suur tõenäosus, et nad tahavad tulla tagasi või soovitavad teid tööandjana,» ütles Swedbanki värbamise vanemspetsialist Marge Roosi Pare personalijuhtimise konverentsil. «70-80 protsenti meilt lahkunud inimestest on anonüümselt vastanud, et jah, nad tuleksid tagasi või soovitaks oma tuttavatele Swedbanka tööandjana.»

Roosi ütles, et kindlasti tuleks lahkuvatelt töötajatelt küsida, miks nad ära lähevad. «Lahkumisintervjuu on uus värbamisintervjuu,» ütles ta. «Mõnikord on kasulik olla paindlik - kui inimene tahab minna aastaks välismaale reisima või õppima, siis on ehk mõistlik mitte lõpetada lepingut, vaid anda palgata puhkus.»

Roosi sõnul levib tööjõuturul kiiresti info selle kohta, kui ettevõte on nõus tagasi võtma endisi töötajaid. «Poolteist aastat tagasi läks meil ära väga palju IT-töötajaid, nüüd on viimase 3 kuu jooksul 10 vana töötajat tagasi tulnud, info levib selles ringkonnas väga kiiresti,» rääkis Roosi.

Miks on bumerang- ehk endiste töötajate tagasivärbamine ettevõttele kasulik? Roosi sõnul elab tagasitulnud inimene kiiresti sisse, sest ta on siin juba olnud. Ta on käinud väljas ja ta tuleb tagasi värske vaate ning uue lähenemisega. «Nad on pühendunumad ja näitavad vanale meeskonnale, et mujal polegi rohi rohelisem. See tekitab stabiilsust ka vanas meeskonnas,» rääkis Roosi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles