Uuring: Baltikumis näevad käibemaksupettusi suurima probleemina Eesti ettevõtjad

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

KPMG uuringus osalenud Eesti ettevõtjatest tõi 28 protsenti esile, et varimajandusest moodustavad suurima osa käibemaksupettused, samas kui Lätis ja Leedus sama probleemi ei nähta, selgus uuringust «Majanduse Pulss 2013».

«Kütuse- ja ehitusturu käibemaksupettused on Eestis pälvinud palju tähelepanu ja see peegeldub ka uuringus. Balti riikide lõikes oli suurim üksikprobleem Leedus, kus 46 protsenti pidas aktsiisikaupade salakaubandust kõige suuremaks varimajanduse põhjuseks. Leedu KPMG sõnul puudutab see eelkõige üle Valgevene piiri liikuvat kaupa,» kommenteeris KPMG Baltics OÜ maksu- ja õigusteenuste juht Joel Zernask.

Lätis ja Leedus peavad maksudest kõrvalehiilimist suureks probleemiks vastavalt 41 protsenti ja 39 protsenti ettevõtjatest, samas kui Eestis näeb ligikaudu veerand vastanutest võrdse probleemina käibemaksupettust, ümbrikupalku ning salakaubandust. Varasemates küsitlustes on varimajandust peetud Eestis väikeseks mureks ja ülejäänud kahes riigis teemaks, mis vajab rohkem tähelepanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles