Pädaste mõis keeldub ehitajale maksmast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA reisiajakirjas tutvustatakse lähemalt näiteks ka Pädaste mõisa.
USA reisiajakirjas tutvustatakse lähemalt näiteks ka Pädaste mõisa. Foto: Marina Puškar

Eesti üks tuntumaid hotelle ja restorane, Muhu saarel asuv Pädaste mõis on juba aasta aega ligi kaks miljonit krooni võlgu ehitusfirmale, mis renoveeris mõisa peahoone, ning ähvardab nüüd omakorda ehitajat suure kahjutasunõudega.



Selles konfliktis on keeruline otsustada, kummal poolel on õigus. Pädaste mõis palkas suhtekorraldusfirma, mis levitab meedias teadet, et mõis kavatseb hoopis ehitusfirmale kahjutasunõude esitada, sest see pole oma tööd õigel ajal ära lõpetanud.



Kahjutasunõude suuruseks ehitusfirma vastu võib kujuneda kuni 17 miljonit krooni. Kokku tegi ehitusfirma mõisas töid umbes 30 miljoni krooni eest, sellest viimane, aasta tagasi esitatud arve on tänini tasumata.



Mõisa esindaja Kaie Noot teatas meediale saadetud teates, et Pädaste mõis alustas laiendamistööd 2007. aasta sügisel. Tema sõnul on peahoone ehituse üleandmine viibinud juba üle aasta ja ehitusfirma ei ole reageerinud tellija korduvatele palvetele seda teha.



Noot lisas, et mõisa elektri- ja tehnosüsteemi installatsioon lõpetati alles kevadel. Osa tehnilisi probleeme on aga siiani lahendamata, jätkas ta.



Saaremaa ehitusfirma Primus PR OÜ juhataja Priit Riim ütles E24-le, et firma esitas kaks nädalat tagasi hagi Pädaste mõisa vastu Pärnu maakohtusse. «Minul ei ole aimu, kust tuleb 17 miljoni kroonise kahjutasu esitamise metoodika meie vastu, see on ilmselt reaktsioon meie hagile,» kommenteeris ta.



Riimi sõnul on Pädaste mõis neile 1,7 miljonit krooni võlgu juba aasta aega. Riim märkis, et nemad andsid peahoone üle juba mullu, nad on esitanud kogu vajaliku dokumentatsiooni ja samuti on Muhu vallavalitsus andnud hoonele kasutusloa.



Mõisa peahoone pidulik avamine oli juba mullu suvel. Ülevoolavalt külluslikku sündmust kirjeldas seltskonnameedia. Aga nagu nüüd selgub, avati hotelli peahoone, mille ehitustööd polnud lõpetatud.



Pädaste mõisa üks omanikest Imre Sooäär keeldus teemat kommenteerimast, väites, et tal ei oleks eetiline juhatuse tegemisi kommenteerida, kinnitades siiski, et ta ei ürita ennast küsimusest distantseerida ega kõrvale hiilida.



Mõis kuulub Sooäärele, Hans Martin Breuerile ning osaühingule Axyris, mis omakorda kuulub Hollandis registreeritud firmale Amarant.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles