Venemaa kiirendab South Streami uute lepingutega

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvio Berlusconi (paremal) ja Vladimir Putin mullu aprillis Porto Rotondos.
Silvio Berlusconi (paremal) ja Vladimir Putin mullu aprillis Porto Rotondos. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa sõlmib täna South Streami gaasijuhtme ehitamise lepingud Itaalia, Bulgaaria, Kreeka ja Serbiaga, et kiirendada töid ja jõuda ette võistlevast Nabucco gaasijuhtme projektist.


Venemaa on mitmeid kordi kinnitanud, et ei näe Kesk-Aasiast ja Kaspia mere äärest Euroopasse gaasi transportima hakkavat Nabucco gaasijuhet, mis peaks vähendama Euroopa sõltuvust Venemaa gaasist, rivaalina. Samas on Venemaa möönnud, et mõlema juhtme jaoks gaasi ei jätku.

Itaalia peaminister Silvio Berlusconi sõidab Venemaale Musta mere äärsesse Sotši kuurorti, et kohtuda Vene peaministri Vladimir Putiniga ja vaadata üle energiahiidude Gazpromi ja ENI vahel sõlmitav leping. Energiafirmad on South Streami ehitamiseks loonud võrdsete osalustega firma.

Plaani kohaselt hakkab South Streami gaasijuhe varustama Bulgaariat, Kreekat, Serbiat, Ungarit ja Itaaliat vähemalt 30 miljardi kuupmeetri gaasiga aastas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles