Ansip Eesti Energia suhtlusstiilist: see pole kohane ühelegi juhile

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Peaminister Andrus Ansip ei kiitnud heaks Eesti Energia juhtide suhtlusstiili, kus kritiseerijaid rünnatakse.

Riigikogu liige Kadri Simson (Keskerakond) küsis infotunnis peaministrilt, kuidas ta suhtub Eesti Energia juhtide suhtlusstiili, mille näidetena tõi ta, et viimase aasta jooksul on kolme parlamendiliiget nimetatud kas valetajaks või valeväidete esitajaks ning üldse tundub olevat omaks võetud strateegia, et parim kaitse on rünnata kõiki, kelle arvamus ei ühti Eesti Energia juhtkonna äristrateegiaga.

«Suhtlusstiili osas olen ma teiega sama meelt. Selline suhtlusstiil, kus kritiseerijaid rünnatakse, ei ole kindlasti kohane ühelegi juhile, sealhulgas riigile kuuluva äriühingu juhtidele,» arvas Ansip.

Samas lisas peaminister, et talle valmistab muret ettevõtte saladuste lekkimine. «Ka tehnoloogiliste sõlmede fotod võivad kujutada äriettevõtte puhul ärisaladust. Lekkimine on kindlasti taunitav tegevus ja selles osas on ka äriühingu juhtidepoolne kriitika igati õigustatud,» märkis Ansip.

Teiseks küsis Simson peaministri suhtumist sellesse, et Eesti Energia juhtidel kulus üle kahe kuu, et kuidagigi reageerida 29. jaanuaril toimunud kohtumisel riigikogu majanduskomisjonile antud lubadusele anda hiljem täiendavat infot.

Ansip leidis, et lubadustest mitte kinni pidamine pole aktsepteeritav. «See on üldinimlikult mõistetav, et kui lubadused on antud, siis tuleb neist kinni pidada. Kui kahe kuu jooksul ei suudeta esitada või ei vaevuta esitama informatsiooni, mida lubati koheselt esitada, siis see ei ole kindlasti vastuvõetav. Kui pärijaks on riigikogu liige, siis sellel päringul on märksa suurem kaal kui tavakodaniku päringul,» arvas Ansip, et seda lubadust oleks tulnud täita kohe.

Kaja Kallas avaldas esmaspäeval oma blogis arvamusloo, milles kutsus üles lahutama Eesti Energia küljest jaotusvõrgu ettevõte, et tagada suuremad investeeringud elektrivõrku, aga ka vähendada riski, et ülitööstuse riskid võiksid jääda elektritarbijate kanda. Sellele vastas Eesti Energia kirjaliku avaldusega, milles väideti, et riigikogu liige toetub ekslikele andmetele ja tiražeerib valearusaamu, millel pole faktilist tõestust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles