Microsoft, Nokia ja Oracle süüdistavad Google´it Euroopa Liidus konkurentsi tõkestamises

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i logo euromüntidega.
Google'i logo euromüntidega. Foto: SCANPIX

Rohkem kui tosin ettevõtet, nende hulgas ka Microsoft, Nokia ja Oracle, on saatnud Euroopa Komisjonile Google´i kohta ühiskaebuse, süüdistades ettevõtet mobiiltelefoniäri konkurentsi tõkestamises.

Eile ettevõtteid esindava organisatsiooni FairSearch poolt avalikustatud kaebuses süüdistasid Google´i konkurendid ettevõtet Androidi operatsioonisüsteemi abil oma otsingumootorile internetiliikluse suunamises, kirjutab Reuters.

Kaebuse taga seisid Microsofti, Nokia ja Oracle´i taga ka sellised tuntud ettevõtted nagu reisiportaalid Expedia ja TripAdvisor, Prantsuse ostuvõrdluskeskkond Twenga, selle Suurbritannia analoog Foundem ning USA portaal adMarketplace.

«Google kasutab oma Androidi tarkvaraplatvormi Trooja hobusena, pettes selle abil oma partnereid, monopoliseerides mobiilset turgu ning kontrollides tarbijaandmeid,» ütles Fairsearchi jurist Thomas Vinje avalduses.

Uus kaebus tuleb ajal, mil Google on juba kaks aastat olnud oma internetiotsingu väidetava konkurentsireeglite rikkumise tõttu Euroopa Komisjoni uurimise all. Ettevõtet ähvardab süüdijäämise korral kuni 5 miljardi dollari suurune või kümnendikku firma 2012. aasta käibest hõlmav  trahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles