Uisutajad: erainvestorid ei taha jäähalle erastada

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uisutajad.
Uisutajad. Foto: Raigo Pajula

Eesti uisutajad on mures - kui Linnahall kinni pannakse, kaob veel üks uisutamiskoht ära. Uusi aga erasektori investorid ehitada ei saa, kuna majanduskriisis pole selleks võimalusi.


Neljapäeva õhtul toimus kohtumine Eesti Uisuliidu presidendi Maire Armi ning erinevate uisuklubide uisutajate vahel. Teemaks oli Linnahalli jääväljaku sulgemine ning sellest tulenev treeninguvõimaluste nappus.

Juba sel hooajal olid mitme uisuklubi uisutajad raskustes
treeninguaegade leidmisega. Kui aga Tallinnasse jääb vaid kaks jäähalli, siis ei ole raskustes mitte ainult iluuisutajad, vaid ka kõik need uisuhuvilised, kes vabal jääl niisama tritsutamas käivad, kaebavad uisutajad.

Koosolekul tõdeti, et majanduslanguse tingimustes on oluliselt raskendatud erainvestorite leidmine jäähallide ehituse rahastamiseks. Uisutajad saavad loota vaid avaliku sektori rahale. Kui aga avalik sektor peab esmatähtsaks muid valdkondasid, siis on iluuisutajatel valida, kas hakata öösiti või varahommikuti uisutama, sõita treeninguteks Kohtla-Järvele või loobuda uisutamisest üldse. Pikemas perspektiivis tähendaks see aga ka tipptasemel iluuisutamisele kidumist ja allakäiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles