Vallikivi: inimestel hakkab raha üle jääma

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Pangad kinnitavad eraisikute investeeringute mahtude suurenemist, selle taga võib näha pärast 2008. aastat taastunud julgust paigutada raha ka riskantsematesse varaklassidesse.

Alates 2009. aasta kevadest on investeeringutes toimunud järk-järguline liikumine üha kõrgema riskiga varaklasside suunas ehk võib öelda, et kätte on jõudnud aktsiate aeg, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kuid investeeringute mahud on kasvanud pigem seni turul tegutsenute, mitte turule sisenejate arvelt.

«Pigem oleme selles tsükli algfaasis, kus võibolla, need kes varem said tugevalt kõrvetada hakkavad vaikselt turule tagasi tulema, kuid päris uusi huvilisi turul näha ei ole,» rääkis LHV maaklertegevuse juht Alo Vallikivi.

Ta lisas, et kõik märgid näitavad, et inimestel hakkab raha üle jääma ja investeeringud näiteks vähemalt Tallinna börsile on viimastel kuudel näidanud paremaid numbreid, kui neid võrrelda eelmise aastate numbritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles