OECD võib Läti ja Leeduga liitumisläbirääkimisi alustada juba tänavu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OECD.
OECD. Foto: SCANPIX

Leedu president Dalia Grybauskaite ütles täna, et Leedul on võimalus saada juba sel aastal kutse alustada ühinemisläbirääkimisi Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooniga (OECDga).

Grybauskaite teatas täna pärast OECD esindajatega kohtumist, et OECDga liitumine meelitaks riiki välisinvestoreid, parandaks võlareitinguid ja vähendaks laenamiskulusid, vahendas Bloomberg.

Leedu presidendi välispoliitika nõunik ütles Bloombergile, et head võimalused sel aastal ühinemisläbirääkimiste kutse saamiseks on ka Kolumbial ja Lätil.

Pariisis asuval maailma rikkaimate riikide ühendusel OECD on praegu 34 liikmesriiki. Viimati saatis organisatsioon ühinemisläbirääkimise kutsed välja Tšiilile, Eestile, Iisraelile, Venemaale ja Sloveeniale 2007. aastal ning kõik riigid peale Venemaa said organisatsiooni liikmeks 2010. aastal.

Leedu kui üks Euroopa kiiremini kasvavaid majandusi täidab juba liikmesuse tehnilised kriteeriumid ja nüüd vajab veel vaid organisatsiooni mais koguneva nõukogu poliitilist toetust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles