Pädaste mõis ei taha ehitusfirmale maksta

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koit Toome sisse õnnistamas Pädaste vastremonditud mõisa ühe sviidi uhket vannituba - piimavanni, maasikate ja śampanjaga.
Koit Toome sisse õnnistamas Pädaste vastremonditud mõisa ühe sviidi uhket vannituba - piimavanni, maasikate ja śampanjaga. Foto: Anu Saagim

Eesti üks tuntumaid hotelle ja restorane, Muhu Pädaste Mõis on juba aasta aega ligi 2 miljonit krooni võlgu ehitusfirmale, kes renoveeris mõisa peahoone.


Selles konfliktis on keeruline otsustada, kummal poolel on õigus. Pädaste Mõis palkas suhtekorraldusfirma, mis levitab meedias teadet, et mõis kavatseb hoopis ehitusfirmale kahjutasu nõude esitada, sest see pole oma tööd õigel ajal ära lõpetanud.



Kahjutasu nõude suuruseks ehitusfirma vastu võib kujuneda kuni 17 miljonit krooni. Kokku tegi ehitusfirma aga mõisas töid umbes 30 miljoni krooni eest, sellest viimane, aasta tagasi esitatud arve, on tänini tasumata.

Mõisa esindaja Kaie Noot teatas meediale saadetud teates, et Pädaste mõis käivitas laiendamistööd 2007. aasta sügisel. Tema sõnul on mõisa peahoone ehituse üleandmine viibinud juba üle aasta ja ehitusfirma ei ole, vaatamata tellijapoolsetele korduvatele palvetele seda teha, reageerinud. Noot lisas, et mõisa elektri- ja tehnosüsteemi installatsioon lõpetati alles tänavu kevadel. Osa tehnilisi probleeme on aga siiani lahendamata, jätkas Noot.

Saaremaa ehitusfirma Primus PR OÜ juhataja Priit Riim ütles e24-le, et firma esitas kaks nädalat tagasi hagi Pädaste Mõisa vastu Pärnu maakohtusse.
«Minul ei ole aimu, kus tuleb 17 miljoni kroonise kahjutasu esitamise metoodika meie vastu, see on ilmselt reaktsioon meie hagile,» kommenteeris Riim.

Riimi sõnul on Pädaste mõis neile 1,7 miljonit krooni võlgu juba aasta aega. Riim märkis, et nemad andsid Pädaste peahoone üle juba mullu, nad on esitanud kogu vajaliku dokumentatsiooni ja samuti on Muhu vallavalitsus andnud hoonele kasutusloa.

Mõisa peahoone pidulik avamine koos presidendipaariga oli juba mullu suvel. Ülevoolavalt külluslikku sündmust kirjeldas seltskonnameedia agaralt. Aga nagu nüüd selgub, avati hotelli peahoone, mille ehitustööd polnud lõpetatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles