Tallinna Sadam võtab NIBilt jäälõhkuja ostuks 25 miljonit eurot laenu

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui lõpuks Eestile ostetud Botnica (pildil) on 24 meetrit lai ja 97 meetrit pikk, siis ehitamata jäänud jäälõhkuja laius pidi olema 26 meetrit ja pikkus üle saja meetri.
Kui lõpuks Eestile ostetud Botnica (pildil) on 24 meetrit lai ja 97 meetrit pikk, siis ehitamata jäänud jäälõhkuja laius pidi olema 26 meetrit ja pikkus üle saja meetri. Foto: Küllike Rooväli

Põhjamaade Investeerimispank (NIB) ja Eesti sadamaoperaator AS Tallinna Sadam on allkirjastanud 25 miljoni euro suuruse laenulepingu jäälõhkuja ostu finantseerimiseks.

Soomes ehitatud «Botnica», mille AS Tallinna Sadam omandas oktoobris 2012, vähendab tunduvalt vajadust täiendava jäälõhkuja liisimise järele Eesti veeteede jäävabadena hoidmiseks. NIB rahastab poole jäälõhkuja ostuhinnast.

«Botnica» on mitmeotstarbeline ja piiramatu kasutusega alus. Talveperioodil töötab jäälõhkuja Läänemere piirkonnas ning aitab hoida Soome lahe äärsed Eesti sadamad jääst vabad. Jäävabal ajal on see kasutusel vesiehituslaevana üle maailma.

«Täiustatud jäälõhkumisteenused on Eesti sadamate konkurentsivõime säilitamisel kriitilise tähtsusega. Ettevõtmise eesmärk on tõsta riigi sadamateenuste usaldusväärsust ja kvaliteeti,» ütles NIB president ja tegevjuht Henrik Normann.

AS Tallinna Sadam on riigi omandis olev ettevõte, mis omab ja haldab viit Eesti meresadamat Tallinna vanalinnas, Muugal, Paldiskis, Paljassaarel ja Saaremaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles