KIK: vaadake meilt toetust saanud hankeid ka

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnainvesteeringute Keskuse juht Kalev Aun .
Keskkonnainvesteeringute Keskuse juht Kalev Aun . Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskkonnainvesteeringute Keskus tunneb muret, et paljud ühtekuuluvusfondist rahastatavate veeprojektide hanked võivad projekteerijate ja ehitajate tähelepanu alt välja jääda.


Paljude Ühtekuuluvusfondist rahastatavate veeprojektide hanked võivad projekteerijate ja ehitajate tähelepanu alt välja jääda, kuna riigihankeseadus lubab vee-ettevõtetel kuni 80,6 miljoni kroonise ehitushanke ja 6,5 miljoni kroonise projekteerimishanke puhul piirduda lihthankega, teatas KIK. See aga tähendab, et väiksemamahuliste hangete puhul avaldatakse hanketeated vaid vee-ettevõtte või valla kodulehel või kohalikus ajalehes, kuid mitte ametlikus riigihangete registris.

«KIKi kodulehel on olemas info, millised vee-ettevõtted on saanud Ühtekuuluvusfondist toetust ja milliseid objekte on selle toetusega plaanis rajada. Soovitame ehitajatel ja projekteerijatel lisaks riigihangete registrile hoida silma peal ka toetust saanud vee-ettevõtete ja valdade kodulehtedel, kus leiab kõige täpsema info planeeritavate hangete kohta,» sõnas Ühtekuuluvusfondi üksuse juht Hannes Aarma. «Oleks äärmiselt halb, kui hangetele ei laeku piisavalt häid pakkumisi seetõttu, et loodetakse vaid riigihangete registris ilmuva info peale.»

Hetkel on KIKis veemajanduse infrastruktuuri arendamise esimese taotlusvooruga eraldatud 36-le vee-ettevõttele rohkem kui 4,7 miljardi krooni eest Ühtekuuluvusfondi toetust, millele lisandub toetuse saaja omaosalus. Lähiaastate jooksul loodetakse läbi viia enamus hangetest ning allkirjastada ehitus- ja projekteerimislepingud, et jõuda ehitustöödega valmis enne 2013. aastat. Taotluste teine voor on kavas veel sellel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles