Euroopa Komisjon kritiseerib Austriat pangasaladuse hoidmise pärast

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria asekantsler ja välisminister Michael Spindelegger.
Austria asekantsler ja välisminister Michael Spindelegger. Foto: SCANPIX

Pärast seda, kui Luksemburg andis märku, et on valmis jagama Euroopa Liidu liikmesriikidega oma pankade kontoandmeid, pööras Euroopa Komisjon pilgu Austriale ning teatas, et riigi keeldumine reformida oma pangasaladuse reegleid on vastuvõetamatu.

«(Austrial) näib olevat keeruline oma positsiooni hoida, kui kõik teised liikmesriigid on valmis» automaatiseeritud pangakontosid puudutavate andmete vahetamises, sõnas Euroopa Komisjoni maksundusvoliniku Algridas Semeta kõneisik Emer Traynor pressikonveretsil, vahendab EU Business.

«See on vastuvõetamatu, et liikmesriik seda blokeerib,» lisas ta.

Traynori sõnul on liidul juba praegu «väga selged reeglid ja tugevad standardid,» mis reguleerivad maksudest kõrvalehoidmist ning pangasaladust ning mida toetavad 25 liikmesriiki – kõik peale Luksemburgi ja Austria.

Samas teatas Luksemburg nädalavahetusel, et on valmis kergitama saladuseloori oma pankade kontodelt.

Austria asekantsler Micahel Spindelegger teatas aga Luksemburgi seisukoha muutuse peale esmaspäeval, et riik peaks oma positsiooni jäigalt hoidma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles