Krahh jättis tööta Rakvere linna jagu ehitajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitajad.
Ehitajad. Foto: SCANPIX

79 000 inimeseni kasvanut töötute armeesse lisandus buumi ajal õitsenud ehitussektorist terve Rakvere linna jagu ehitajaid.

Statistikaameti esimese kvartali tööturu statistika näitab, et aastaga on ehitussektoris töö kaotanud 18 000 inimest, mida on isegi rohkem kui Rakvere linnas elanikke.

Ehitus pole aga kõige enam kaotanud sektor, sest töötlevas tööstuses oli esimeses kvartalis lausa 27 000 töökohta vähem kui eelmise aasta esimeses kvartalis.

Kriis on armutumalt rehitsenud sinikraede ridasid, sest tööpuudus on rekordiliseks kasvanud just lihttööliste, seadme- ja masinaoperaatorite, oskus- ja käsitööliste ning teenindus- ja müügitöötajate arvelt. Valgekraesid oli tööga hõivatud isegi rohkem kui mullu esimeses kvartalis.

Kokku oli esimeses kvartalis tööga hõivatuid 612 000, mida on 6,8 protsenti vähem kui mullu samal ajal. Lõviosa aastasest hävingust on toimunud just selle aasta esimestel kuudel, kuna võrreldes mulluse neljanda kvartaliga vähenes tööga hõivatute arv 6,4 protsenti.

Esimeses kvartalis kasvas töötus nii tööhõive kui ka mitteaktiivsuse vähenemise tõttu. 15-74-aastasi mitteaktiivseid inimesi (õppijad, pensionärid, kodused jt) oli 348 000, mis on 10 000 vähem kui aasta varem samal ajal. Kõige rohkem vähenes õpingute tõttu mitteaktiivsete arv, sest õppimisealiste noorte arv vähenes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles