Nestor: edasi tuleb lükata ka koondamise lihtsustamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor kärbetest ajakirjanikele rääkimas.
Eiki Nestor kärbetest ajakirjanikele rääkimas. Foto: Toomas Huik

Kui uue töölepinguseaduse töötajat kaitsvad sätted ei jõustu, ei saa ka töötajate koondamist lihtsamaks teha, pakub sotsiaaldemokraat Eiki Nestor.

 
«Aasta tagasi peetud läbirääkimistel tööandjate, ametiühingute ja valitsuse vahel saavutati tasakaal sellel teel, et tööandjale läks koondamine lihtsamaks ja töötajale töötuks jäämise korral kindlustus priskemaks,» kirjutas Nestor blogis.


Kasvava tööpuuduse juures tähendaks seaduse jõustumine, et töötukassasse peaks sisse maksma rohkem, kuid sellega pole sotside koalitsioonipartnerid nõus.

«Näen vaidluse lahendust selles, et kui sissemaksed töötukassasse ei suurene ja töötaja jaoks kindlustus paremat kaitset ei paku, siis ei saa ka koondamine lihtsamaks minna. Vastasel korral ei jää aasta tagasi tööturu osapoolte vahel saavutatud tasakaalust ju midagi järgi,» rõhutas Nestor. «Kui töötaja jaoks jääb kindlustushüvis poole palga peale ja omal soovil lahkudes hüvist ei saa, siis tuleb talle maksta ka sama suurt koondamishüvist, kui täna.»

See lubaks Nestori hinnangul hoida maksemäära praegusel tasemel ja jätta kehtima vana korra. Uued, tööandja elu lihtsamaks ja töötajale paremaid võimalusi pakkuvad seadusesätted - ootaksid aga paremaid aegu.

«Meile aga pakutakse päevast päeva, et tööandjale tuleks koondamine lihtsamaks teha, aga töötuks jäänule priskemaks ei lähe miskit,» kirjutas Nestor. «Mõni eriti agar ei häbene seda isegi kompromissiks nimetada!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles