Balti elektrijaam peatab tänasest elektri tootmise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti elektrijaam.
Balti elektrijaam. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Balti elektrijaamas peatatakse püsikulude vähendamiseks ja suvise madala elektritarbimise tõttu tänasest kolmeks suvekuuks elektri tootmine.

Elektrijaama töö peatamise tõttu saadetakse suveperiooodiks umbes 200 inimest sundpuhkusele, vahendasid ERR-i teleuudised.

Narva Elektrijaamade ühe tootmisüksuse plokkide seiskamisel kuni 15. augustini väheneb oluliselt nõudlus põlevkivi järele ning seetõttu peatab Eesti Põlevkivi ka Aidu karjääris samaks ajaks kaevandamise.

Eesti Energia teatel ei ole suvel mõtet toota nõudlusest oluliselt rohkem, sest ekspordi võimalused on vähese tarbimise tõttu praktiliselt olematud ja majandussurutise tõttu on vähenenud Eesti elektritarbimine.

Suvisele energiaplokkide seiskamise ajale planeeritakse vajalikud remonditööd ning Narva linnale toodetakse jätkuvalt soojusenergiat.
Eesti Energeetikatöötajate Ametiühingute Liit on korduvalt protestinud Balti elektrijaama töötajate sundpuhkusele saatmise tingimuste vastu.

Ettevõtte teatel saavad aga sundpuhkusele saadetavad töötajad kõrgemat tasu kui näeb ette seadus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles