Lufthansa nõukogu juht: piletihinnad peavad tõusma

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa nõukogu juht: piletihinnad peavad tõusma.
Lufthansa nõukogu juht: piletihinnad peavad tõusma. Foto: SCANPIX

Saksa lennukompanii Lufthansa juht Jürgen Weber märkis Handelsblattile antud intervjuus, et lennupiletite hinnad peavad lähiajal tõusma.

«See sektor pole alates selle algusest, ehk siis peaaegu 100 aastat, kokkuvõttes raha teeninud. Nimetage mulle ükskõik milline teine sektor, kus see nii on! Ma ei tea ühtegi. Aga see ei jää nii. Me peame end normaalseks tööstuseks muutma,» sõnas Weber ajakirjaniku küsimusele, kas piletihinnad peavad tõusma.

Weberi sõnul kujunevad lennunduses «mõistlikud hinnad» kui kaob ära ülepakkumine. «Nii nagu see on teistes sektorites,» sõnas ta.

Samas märkis nõukogu esimees, et niikaua kuni «mõned riigid oma miinustes lennufirmasid aitavad, olgu siis maksusoodustuste või muude vahenditega,» on muutuste läbiviimine raske.

Weberi sõnul ootab lennundust ees konsolideerumine ning ka Lufthansa hoiab oma silmad investeerimisvõimaluste märkamiseks lahti. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles