Eesti Posti kasum mullu kahekordistus

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Posti pressikonverents.
Eesti Posti pressikonverents. Foto: Andres Haabu

Eesti Posti möödunud aasta kasum oli 2,5 miljonit eurot, mida on 108 protsenti enam kui aastal 2011. Käive kasvas 9 protsenti 52,7 miljoni euroni.

Postifirma juhatuse liikme Aavo Kärmase sõnul tuli enamus kasumist ettevõtte põhitegevusest ning varade müügist saadud tulu jäi vaid 51 000 euroni. Puhaskasumi marginaal jõudis tema sõnul 4,8 protsendini.

Kärmas märkis, et mullu ei toimunud ka olulist töötajate arvu vähenemist ega postkontorite sulgemist. «Laiendasime oma pakiautomaatide võrgustikku jõudes 114 automaadini, võrreldes 38 automaadiga aasta varem,» sõnas Kärmas.

Firmajuhi sõnul on firma lähiaja väljakutse, kuidas suurendada postkontorite tulusid. Selleks on plaanis erinevad koostööprojektid, mis sarnaneksid möödunud aastal alustatud koostööle Eesti Energiaga, mille elektripakette kontorites müüakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles