Chrysler lõpetab lepingu 789 edasimüüjaga

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chrysler.
Chrysler. Foto: Reuters

Aprilli lõpust pankrotikaitse all tegutsev USA autotootja Chrysler LLC teatas eile pankrotikohtus, et plaanib 9.juuniks lepingu lõpetada 789 edasimüüjaga riigis tegutsevast 3200st, sest nende müük on liiga väike.


Chrysleri teatel annavad pooled edasimüüjatest 90 protsenti autotootja müügist, edastas Yahoo News.

Chrysleri asejuht Jim Press tõdes, et otsus on raske, kuid vajalik ja lisas, et suletavate vahendajate nimekiri on kinnitatud ning seal muudatusi ei tule.

Firma juhtide sõnutsi püüab ettevõte säilitada parimad edasimüüjad. Enamik diilereid, kellega leping lõpetatakse, müüvad alla 100 auto aastas ja nende kogumüük moodustab 14 protsenti USA turu müügist.
Chrysler vähendab ühe sõidukimargi müüjate arvu ning tahab koondada kõigi kolme brändi-Jeepi, Chrysleri ja Dodge'i müügi ühe katuse alla ning piirata konkureerivate edasimüüjate arvu.

Lühiajalises perspektiivis meie müüginumbrid vähenevad, kuid pikas perspektiivis edasimüüjate võrk tugevneb, lausus Press.

Lisaks Chryslerile teatas ka General Motors, et ei uuenda 1100 edasimüüja 2010.aasta septembris lõppevat lepingut.
Automüüjate Assotsiatsiooni juhi John McEleney sõnul kaob Chrysleri ja General Motorsi sammu tõttu 187 000 töökohta.

Chrysleri teatel ei ole nende edasimüüjad välismaiste tootjate müüjatega võrreldes konkurentsivõimelised. Chrysleri diilerid müüsid eelmisel aastal keskmiselt 303 sõidukit, samal ajal kui Hondal oli see näitaja 1200 ja Toyotal 1300.

Chrysler on saanud valitsuselt 4 miljardi dollari mahus abilaene. Ettevõtte selle aasta nelja kuu müük vähenes mullu sama ajaga võrreldes 46 protsenti ning eelmise aasta kahjum oli 16,8 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles