Swedbanki viib Balti panganduse riskijuhtimise Rootsi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki esindus.
Swedbanki esindus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Swedbank korraldab umber Balti panganduse riskiorganisatsiooni, jagades Balti riskijuhtimise kaheks ning luues Eestis, Lätis ja Leedus eraldi krediidijuhtimise ning riskikontrolli divisjonid, mille juhtimine konsolideeritakse rohkem grupi tasandile. Balti panganduse senine riskijuht Andres Trink lahkub ametist 20. maist.


Trink, kes enne Swedbanki tööle siirdumist juhtis Finantsinspektsiooni tööd, möönis, et riskivaldkonna juhtimise korraldus kõigis äriüksustes sama mudeli alusel on Swedbanki grupi seisukohast arusaadav lähenemine ning seda teed on tänaseks läinud paljud rahvusvahelised pangad. See ümberkorraldus toob kaasa olulise muutuse Balti


panganduse tasemel ning samuti Eesti, Läti ja Leedu krediidi- ja riskijuhtimises, mistõttu tõstatus loogiline küsimus ka minu edasisest rollist, kuna minu senine vastutusala jaguneb nüüd sisuliselt kaheks ja muutub Balti tasandil


vähemstrateegiliseks, rääkis Trink.


Trink lausus, et ei ole veel tänaseks oma järgmist töökohta otsustanud, aga tunneb endas palju energiat ja loodan oma pangandus- ja finantsvaldkonna kogemusi rakendada kas era- või ka riigisektoris, kus on hetkel keerulised ajad.

Balti panganduse uueks krediidijuhtimise valdkonna eestvedajaks saab Mats Malmström, kellel on pikaajaline kogemus Swedbanki Rootsi kõrgendatud äririski juhtimise üksusest. Eesti, Läti ja Leedu riskijuhtimise üksused hakkavad raporteerima Jan Liljale, grupi riskikontrolli juhile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles