Ministrid: tuleb taaselustada Eesti–Ukraina ühiskomisjon

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusminister Juhan Parts.
Majandusminister Juhan Parts. Foto: Priit Simson

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ning Ukraina majandusminister Bohdan Danylyshyn arutasid võimalusi senise majanduskoostöö intensiivistamiseks ning pidasid vajalikuks taaselustada Eesti-Ukraina valitsustevahelise Ühiskomisjoni tegevus.


Ühiskomisjoni töös tuleb keskenduda konkreetsetele ettevõtete vahelisele koostöö edendamisele, transpordiühenduste arendamisele, IT ja energeetikaalasele ühistegevusele.

Juhan Parts tõstatas kohtumisel ettevõtluskeskkonna õiguskaitse ja investeeringute kaitse teema. Ministrid otsustasid alustada erinevate majandussektorite ühiste ärifoorumite korraldamise.

Kohtumisel Ukraina transpordi- ja sideminister Yosyp Vinskyiga räägiti Põhja-Lõuna suunalisest raudteeühendusest, mis ühendaks omavahel Soome-Eesti, Valgevene ja Ukraina, võimaldades raudteevedusid Läänemere ja Musta mere regioonide vahel. Lepiti kokku transpordi ja logistikaekspertide kohtumine lähiajal.
Kuivõrd Ukraina ettevõtete huvi Eesti kui transpordi ja logistikakeskuse vastu kauplemiseks Põhjamaadega on kasvanud, tutvustas Juhan Parts oma Ukraina kolleegile ka Eesti sadamate võimalusi selle koostöö arendamiseks. Parts kinnitas ka Eesti infotehnoloogia ja sidefirmade valmisolekut osalemiseks Ukraina infotehnoloogia ja transpordisektori moderniseerimisel.
Jutuks oli ka IT-alane koostöö ja Eesti e-riigi kogemuste kasutusvõimalused Ukrainas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles