Ansip: kaldun Küprose toetamise poole

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: Stanislav Moshkov

Peaminister Andrus Ansip tõdes täna valitsuse pressikonverentsil, et kuigi kõlab arvamusi, nagu võiks Küprose abistamata jätta, sest riik on väike ja selle probleemid euroliitu tervikuna ei mõjuta, siis tema kaldub Küprose toetamise poole.

«Kaldun Küprose toetamise poole,» lausus Ansip, lisades, et kui Eestil peaks kunagi abi vaja olema, siis oleks Küprose näidet hea kasutada.

Ansip kinnitas, et ta on veendunud, et Eestil abi vaja ei lähe, kuid lisas, et kui läheme Küprose-taolist pretsedenti looma, siis võime arvestada, et seda kasutatakse ka meie puhul.

Peaministri sõnutsi ei saa me kuidagi lubada võimalust, et osaleme võrdselt suurte riikidega nii EFSFis kui ESMis, kuid juhul, kui riikide abistamiseks läheb, öeldakse, et väiksed riigid vaadaku ise, kuidas hakkama saavad. «See Eestile kuidagi ei sobi,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles