Gazprom teatas kavatsusest ehitada gaasijuhe Jamal-Euroopa-2

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gazprom.
Gazprom. Foto: SCANPIX

Venemaa gaasikontsern Gazprom teatas neljapäeval kavatsusest ehitada gaasijuhtme Jamal-Euroopa teine järk.

Gaasijuhe hakkab Vene gaasiga varustama Kesk-Euroopa riike, mis praegu saavad gaasi Ukraina kaudu. Täiendades torujuhet South Stream, peab uus gaasijuhe Ukraina Euroopa transiidikaardilt välja lülitama, vahendas Interfax Gazpromi avaldust.

«Seoses gaasijuhtmetega Nord Stream ja South Stream me sisuliselt loobusime projektist Jamal-Euroopa-2. South Stream on juba peaaegu tööd alustamas ja ma paluksin tagasi pöörduda projekti Jamal-Euroopa-2 juurde. Jutt on sellest, et tagada gaasi varustuskindlus Poola, Slovakkia ja Ungari jaoks,» ütles Vene president Vladimir Putin Gazpromi juhi Aleksei Milleriga kohtudes.

Milleri sõnul töötab gaasijuhe Nord Stream alates 2012. aasta oktoobrist täisvõimsusel - 55 miljardit kuupmeetrit aastas - ning 2015. aasta detsembris valmib gaasijuhtme South Stream esimene toru.
Gazpromi juhi sõnul jääb aga alles küsimus Poola, Slovakkia ja Ungari gaasitarnete kindluse tagamise kohta. «Me arutame gaasijuhtme ehitamist Valgevene kaudu, arvestades seda, et hetkel on gaasitransportimine Valgevene kaudu majanduslikult kõige mõttekam,» ütles Miller.

Ta meenutas, et Valgevene gaasijuhtmed on Gazpromi valduses ning «logistika seisukohalt on just see marsruut kõige efektiivsem gaasi tarnimiseks Euroopa tarbijatele».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles