Finnair saab üllatusliku uue juhi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi uus juhatuse esimees Pekka Vauramo.
Finnairi uus juhatuse esimees Pekka Vauramo. Foto: Cargotec

Soome lennufirma Finnairi  nõukogu nimetas ettevõtte uueks juhatuse esimeheks Pekka Vauramo, kes praegu töötab Soome Cargoteci heaks Hong Kongis, teatas ettevõte börsile.

Vauramo asub Finnairi juhi kohale alates 1. juunist.

Kauppalehti kirjutab, et lennufirma uue  juhi isik on üllatuslik. Pohjola panga vanemanalüütik Jari Räisanen tõdes lehele, et uue juhi Aasia ning logistika kogemus on lennufirmale väga kasulik.

Uue juhi fikseeritud kuupalk on 51 500 eurot.

Lisaks sellele on lennufirmal lühi- ja pikaajaliste tulemustasude süsteem. Maksimaalselt võib juhatuse esimehe tulemustasu kalendriaasta kohta  moodustada 120 protsenti põhipalgast. Lisanduvad veel tervisekindlustus ja elukindlustus ning mobiilikompensatsioon. Eluasemekulude ja autokompensatsiooni ning pensionisoodustusi uus juht ei saa.

Töölepingu lõpetamise soovist tuleb kummalgi poolel ette teatada kuus kuud. Kui ettevõte tahab ilma põhjuseta töölepingut lõpetada, tuleb Vauramole maksta lisaks 12 kuu palk.

Iltasanomate andmetel oli lennufirma endise juhi Mika Vehviläise aastapalk 576 227 eurot ehk 48 019 eurot kuus.

Finnairi endine juht Vehviläinen lahkus ametist 28. veebruaril ning asus Vauramo senise tööandja logistikafirma Cargotec etteotsa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles