Kredex teenis mullu 0,9 miljonit eurot kasumit

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kredex.
Kredex. Foto: Peeter Langovits

Sihtasutus Kredex teenis eelmisel aastal kasumit 0,9 miljonit eurot (2011. a. kahjum 3,2 mln eurot).

«Eelmise aasta tulemused olid tugevad, KredExi brutotulud kasvasid 6,2 protsenti, tegevuskulud jäid eelmise aastaga samale tasemele,» ütles Kredexi juhataja Andrus Treier. «Majanduslangusega seotud kahjud avaldusid eelkõige KredExi 2010.-2011. aasta tulemustes, tänaseks on laenuvõtjate makseprobleemid oluliselt vähenenud ning sellega seoses on paranenud ka tulemused. Kui kriisiaastatel oli laenude tasumisega probleeme igal viiendal ettevõttel, siis tänaseks on probleeme vähem kui viiel protsendil ettevõtetest,» lisas ta.

Kredexi põhitegevuse brutotulu moodustas 7 miljonit eurot, sealhulgas ulatus tagamistegevusega seotud tulu 2,8 miljonit euroni ning intressitulu laenudelt 3 miljonit euroni.

Kahjude katteks moodustati aastal 2012 eraldisi kokku 3,4 mln eurot (2011. a. eraldised 7,0 mln). Eraldiste arvelt maksti 2012. aasta jooksul välja kahjusid kokku 3,8 mln eurot (2011. a. 5,6 mln eurot), millest enamuse moodustasid ettevõtluslaenude tagatistest tulenevad kahjud. Kogu tegutsemisaja jooksul alates aastast 2001 on KredEx välja maksnud kahjusid summas 19,6 mln eurot.

Ettevõtluse valdkonnas käendas ning finantseeris Kredex 2012. aastal allutatud laenu ja krediidiliiniga 480 ettevõtet kogusummas 59,6 miljonit eurot.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles