Kas eurotsooni hinnatõusu vähenemine lubab loota EKP intressimäärade langetust?

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kollaaž Katri Karing

Tarbijahinnad kerkisid Eurostati esialgsel kiirhinnangul eurotsoonis märtsis aastatagusega võrreldes 1,7 protsenti.

Inflatsiooni kahanemine 1,7 protsendini tähendab, et number on väiksem Euroopa Keskpanga optimaalseks peetavast 2 protsendi tasemest ning Reuters kirjutab, et see võiks homme kogunevale keskpanga nõukogule anda põhjuse intressimäärasid langetada.

«Paberil võiks öelda, et intressimäärade langetamiseks on ruumi,» lausus Bloombergile Deutsche Postbanki analüütik Thilo Heidrich. «Teisalt võib öelda, et sellega ei saavutata midagi ning kasutatakse ära osa laskemoonast, mida võiks vaja minna juhul, kui võlakriis hullemaks läheb,» lisas ta.

Bloombergi küsitletud analüütikud arvavad, et Euroopa Keskpank jätab baasintressi homme tõenäoliselt siiski praegusel rekordmadalal 0,75 protsendi tasemel muutmata. Sellel tasemel on baasintress olnud mullu juulist ja Bloombergi küsitletud 56 analüütikust arvas vaid kaks, et intressimäära homme langetatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles