Läti soovib Venemaaga arutada gaasitruru liberaliseerimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson

Läti soovib Venemaaga arutada paljusid teemasid, üks neist on gaasituru liberaliseerimine, ütles Läti välisminister Edgars Rinkevics.

Läti tahtis algselt oma gaasituru liberaliseerida 2014. aasta aprilliks, kui Latvijas Gaze peab eraldama oma põhivõrgu ja gaasihoidla eraldi firmasse ning tagama soovitajatele ligipääsu gaasiturule. Kuid Läti parlamendi majanduskomitee otsustas veebruari lõpul energiaseaduse parandused ja gaasituru liberaliseerimise edasi lükata, kuni on loodud tõhus gaasiühendus Eesti, Leedu ja Soomega.

Rinkevics avaldas lootust, et Läti ja Venemaa peaministrite selle nädala kohtumisel suudetakse kahe riigi suhteid positiivselt edasi arendada.

Läti soovib muu hulgas arutada Venemaa WTO-liikmelisusest tulenevaid kohustusi, mis peaksid välistama Läti firmadele põhjendamata piirangute seadmise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles