Tööpakkujad kasutavad kandideerijaid nahaalselt ära

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment CV keskuse lehest.
Fragment CV keskuse lehest. Foto: CV keskus

Käes on nahaalse ärakasutamise periood, kus ettevaatamatu tööotsija võib oma kuldaväärt ideed tasuta lauale laduda ettevõttele, kes pole plaaninudki teda tööle võtta.

«Petturtööandjate arv kasvab. Paljude inimeste lihtsameelsus ning kergeusklikkus saab valusaid vitsu. Lepingud, isegi kui need sõlmitakse, ei leia tegelikkuses järgimist, palgalubadused ei saa tõeks ning töötingimusi ilustatakse tundmatuseni. Aina enam on kuulda nn proovitöödest, mille ulatus ning tulemuslikkus ületavad igasuguse mõistliku testtöö piirid ning mis tegelikkuses on lihtsalt tasustamata töö,» loetles Eesti ühe suurema tööotsinguportaali CV Keskuse ärijuht Kadri Johanson, vahendab

Äripäev

.

Sullerettevõtteid kerkib raskel ajal esile igas valdkonnas, kuid ideevarguse osas tasub Johansoni sõnul tööotsijatel olla ettevaatlik eriti turunduses, toote või teenuse arenduses, juhtimises ja uute ärilahenduste tutvustamisel.

«Isikliku kogemuse põhjal julgen arvata, et need on just reklaami ja reklaamtrükiga tegelevad ettevõtted. Otsisin ise hiljuti tööd ja kogesin seda kõike. Otsitaksegi konkreetselt ideid, kuhu ja kuidas müüa, ja kui ideed vestlusel juhile ette räägid, siis ega töölepingut sinuga keegi sõlmida suurt ei soovi,» lausus endine tööotsija Aire Rantanen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles