Eesti looduskosmeetikafirma JOIK alustab eksporti Jaapani turule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JOIK hakkas oma tooteid Jaapanisse eksportima.
JOIK hakkas oma tooteid Jaapanisse eksportima. Foto: JOIK

Eestimaine looduskosmeetikat ja lõhnaküünlaid tootev firma JOIK teatas täna, et tarnib praegu kaupa kaheksasse riiki, kuid aprillis alustati lisaks müüki seni kõige kaugemal turul – Jaapanis.

«Ettevalmistus Jaapani turule sisenemiseks algas juba 2012. aasta suvel, kui Jaapanist pöördus meie poole Plaza kaubamajade keti esindaja. Algsest kontaktist esimese kaubaaluse väljasaatmiseni läks 8 kuud,» selgitas JOIKi turundus- ja ekspordijuht Kadri Mäesalu.

Esialgu alustatakse müüki viies suuremas Plaza kaubamajas. Kokku on neil poode Jaapanis 70.

Firma asutaja ja juhatuse liige Eva-Maria Õunapuu sõnul meeldis jaapanlastele nende toodete moodne ja lihtne disain, mis erines teistest loodustoodetest. Samuti põhjamaisus ja keskkonnasõbralikkus ning et tooted valmivad Eestis käsitööna.

«Kvaliteedikontrolliks aga ei piisa Jaapanis ELis tunnustatud toodete ohuhinnangutest, vaid kõik turule sisenevad kosmeetikatooted testitakse omakorda nende laborites, et kindlustada tarbijani jõudva kauba kvaliteet ja ohutus,» kirjeldas Õunapuu.

JOIK kaubamärk loodi aastal 2005.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles