Eesti Raudtee juht: Rail Baltic ei toimiks Soome ja Poola osaluseta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Raudtee uus juhatuse esimees Ahti Asmann eile esimesel tööpäeval oma uues helevalges kabinetis.
Eesti Raudtee uus juhatuse esimees Ahti Asmann eile esimesel tööpäeval oma uues helevalges kabinetis. Foto: Mihkel Maripuu

Rail Balticu ühisettevõtte loomine tuleb arutusele tuleval nädalal Riias toimuval Eesti, Läti ja Leedu transpordivaldkonnaga tegelevate ministrite kohtumisel.

Eesti Raudtee juhatuse esimehe Ahti Asmanni sõnul on Soome ja Poola osalemine ühisettevõttes elulise tähtsusega, vahendas ERRi uudisteportaal ERRi raadiouudiseid.

«Kolme Balti riigi majandused on Euroopa kontekstis võrdlemisi väiksed ja need kolm riiki lähte- või sihtriikidena ei ole piisavad selleks, et tagada Rail Balticule piisav kaubamaht,» ütles ta.

Asmanni sõnul tuleb Rail Balticu projekti puhul keskenduda küsimusele, kuidas see ka tegelikkuses kommertsialiseerida ning ühisettevõte saabki sellega tegeleda.

«Praegusel hetkel on Rail Baltic visiooni staadiumis, on jäme hinnang võimalikule maksumusele, on tehtud esialgne analüüs palju kaupa või reisijaid võiks antud suunal liikuda, aga üsna vähe on konkreetsust, kuid pole konkreetseid operaatoreid, kes ütleksid, et ma tahan siin oma kaupa vedada,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles